Animearkisto: Rozen Maiden

RozenMaiden16

Mikä: Rozen Maiden

Milloin: Lokakuu 2004 – joulukuu 2004

Studio: Nomad

Katsottu: 12/12

Rozen Maidenin ensimmäisen mangaversion kahdesta ensimmäisestä osasta tuli kirjoitettua pieni arvosteluntapainen kesällä, ja nyt arviointivuorossa on sarjan ensimmäinen, samanniminen animesovitus. Tämän ensimmäisen animesarjan lisäksi Rozen Maidenista on tehty kaksi muuta animesarjaa, joista toinen, Träumend, on jatko-osa tälle ensimmäiselle ja toinen, Zurückspulen, perustuu sarjan toiseen, uudempaan mangaversioon. Lisäksi on vielä olemassa kaksiosainen OVA Ouvertüre, joka keskittyy lähinnä Suigintoun hahmoon. Rozen Maidenin mangaversiot ovat molemmat Peach-Pit -mangakaduon eli  Shibuko Ebaran ja Banri Sendon luomia, ja kolmesta ensimmäisestä animeversiosta vastaa Nomad-animaatiostudio.

RozenMaiden1

Rozen Maidenin ihmispäähenkilö on kuudesluokkalainen hikikomori Jun Sakurada, joka ei pysty poistumaan kodistaan eikä käymään koulua, vaan kuluttaa aikansa tilailemalla kaikenlaista hömppäkrääsää netistä ja palauttamalla tavarat aina ennen aikarajan umpeutumista. Hänellä on isosisko Nori, joka huolehtii veljestään vanhempien ollessa ulkomailla ja on samalla huolissaan veljensä tilanteesta. Eräänä päivänä Jun saa salaperäisen lapun, jossa kysytään ”Will you wind? Or will you not wind?”. Jun valitsee ”wind” ja pian tämän jälkeen hänen huoneeseensa ilmestyy kaunis, suurikokoinen nukke, Shinku, joka virityksen jälkeen paljastuu puhuvaksi, liikkuvaksi ja muutenkin aika maagiseksi tapaukseksi. Ei kuitenkaan mene kauaa, kun Jun ja Shinku joutuvat ensimmäisen hyökkäyksen kohteeksi, ja Junista tulee Shinkun mestari, jonka kautta nukke kykenee käyttämään voimiaan. Shinku ei suinkaan ole sarjan ainoa nukke, vaan pian paljastuu, että hänellä on siskoja, jotka kaikki kilpailevat mystisessä Alice Gamessa, jonka voittajasta tulee nukkien luojan, nukkemestari Rozenin tavoittelema täydellinen nukke, Alice. Siinä missä Shinku yrittää voittaa sisarensa reilulla pelillä, häikäilemättömällä Suigintoulla on vähän toisenlaiset tavoitteet, ja Jun saa pian huomata rauhallisten hikikomori-päiviensä olevan mennyttä.

RozenMaiden4

Rozen Maidenin juoni noudattelee varsinkin sarjan alkupuollella hyvinkin tarkasti mangan tapahtumia. Kaikki ei kuitenkaan tapahdu aivan samassa järjestyksessä, vaan osa mangan alkupuolen tapahtumista sijoittuu vasta paljon myöhempiin jaksoihin. Päälinjat noudattelevat kuitenkin mangaa melko tarkasti – ainakin siis niiltä osin, joilta olen mangaa lukenut. Siinä missä hieman moitin mangaa tasapaksuudesta ja huippukohtien puutteesta, on animesta saatu huomattavasti jännittävämpi ja dramaattisempi. Mitään suuria kohokohtia sarjassa ei kyllä liiemmin ole, ellei aivan viimeisten jaksojen taisteluita oteta huomioon. Mukaan tulee kyllä välillä uusia hahmoja, mutta ei mitenkään kovin dramaattisten käänteiden kautta. Tämä lievä tasapaksuus voi johtua toki siitäkin, että sarjassa ei loppujen lopuksi ole kovinkaan montaa hahmoa, varsinkaan ihmishahmoa, ja sarjassa on hyvin vähän tapahtumapaikkoja. Pääasiallinen tapahtumaympäristö on Junin ja Norin koti, ja tämän lisäksi nuket vierailevat usein erilaisissa unimaailmoissa ja N-kentällä, joiden ulkoasu toki vaihtelee, mutta toimintaperiaate on aina samanlainen. Tämä lievästi klaustrofobinen tilankäyttö tosin sopii sarjaan erittäin hyvin, sillä hikikomorina Jun ei juuri poistu edes huoneestaan, ja tämä korostaa hyvin hänen ajatusmaailmaansa ja hikikomorin rajoittunutta elämänpiiriä.

RozenMaiden11

Sarja kärsii hieman siitä, että olennaisia käsitteitä selitetään välillä vasta paljon sen jälkeen, kun itse asia on selitetty sarjassa. Alice Game ja mestari Rozen tulevat paremmin tutuiksi vasta sarjan puolenvälin tienoilla, vaikka molemmista on puhuttu jo paljon sitä aikaisemmin. Tämä jättää katsojan hieman epätietoiseen asemaan, ja toki lisää nukkeja ympäröivää salaperäisyyttä, mutta epätietoisuus voi tuntua myös ärsyttävältä. N-kentän käsitettä ei sarjassa selitetty oikeastaan mitenkään, vaikka sielläkin vierailtiin ahkerasti ja mangassa sitä olikin selvennetty enemmän. Eri henkilöiden unimaailmat olivat kuitenkin sitä tärkeämpiä. Sarjaa katsottaessa jäi myös hieman epäselväksi, oliko kaikilla nukeilla mestaria vai ei. Shinku ja Hina-Ichigo olivat sarjassa ainoat, joiden mestarisuhde oli selkeä. Sarjassa myös paljastettiin myöhemmin, ettei Suigintoulla ollut sillä hetkellä mestaria. Tämä on selkeä poikkeus mangan juoneen, jossa Suigintoulla on alusta asti mestari. Suiseisekin ja Souseisekin kohdalla tilanne sen sijaan on vähän epäselvä. He kyllä asuvat vanhan miehen luona, mutta sarjassa ei kerrottu, oliko vanha mies vannonut valan vai ei. Sarjassa Suiseiseki ja varsinkin Souseiseki kuitenkin nimittävät vanhaa miestä mestarikseen, mutta tilanne ei oikein ole selkeä. Tämän kaltaiset epäselvyydet eivät kuitenkaan sinänsä haittaa tai häiritse sarjan katsomista, mutta itse katsojana olisin halunnut tietää näistä asioista enemmän, kun nyt tilanne tosiaan jäi melko epäselväksi.

RozenMaiden12

Sarjan juoni etenee melko hyvää vauhtia, mutta näinkin lyhyeen sarjaan on saatu mahdutettua pari enemmän fillereiltä tuntunutta episodia, mikä tuntuu hieman turhauttavalta. Toisaalta olen ymmärtänyt, että animen tekijätiimillä oli jonkinlaisia ongelmiaa alkuperäismateriaalin vähyyden vuoksi (ja tähän syynä olivat ilmeisesti ongelmat Peach-Pitin ja julkaisijan välillä, ja manga jopa uhattiin lakkauttaa jossain vaiheessa), mikä on syynä myös vain animessa toisella kaudella esiintyvän Barasuishoun hahmon luomiseen. Lievä täytemateriaalisuus on siis periaatteessa ihan ymmärrettävää. Taistelukohtaukset ovat animessa pidempiä ja selkeämpiä kuin mangassa, ja ne on toteutettu hyvin. Taistelukohtaukset eivät ole sekavia, mikä on aina hyvä, ja on mielenkiintoista seurata, miten jokainen nukke käyttää omia erikoiskykyjään. Tosin se on kyllä sanottava, että Suigintou kärsii pahimmasta Stormtrooper-syndroomasta, mitä olen koskaan aikaisemmin nähnyt: hän ampuu vastustajiaan kohti tuhansia sulkia, mutta ei kertaakaan osu sarjan aikana mihinkään! Tästä voidaan toki päätellä, että haluaako hahmo sittenkään taistella niin tosissaan kuin mitä antaa ymmärtää – tai sitten tekijät ovat vain olleet laiskoja. Joka tapauksessa, sarjaan tulee tasaisella tahdilla mukaan uusia hahmoja ja juonikin tuntuu edistyvän, mikä on hyvä. Sarjassa myös seurataan melko tasaisesti sekä nukkeja että Junia, eivätkä nuket varasta show’ta aivan yhtä pahasti kuin mangan parissa ensimmäisessä osassa.

RozenMaiden6

Rozen Maiden on periaatteessa melko vakavahenkinen ja dramaattinen sarja, mutta siinä on myös todella paljon huumoria, joka ajaa välillä pahastikin draaman yli. Sarjan huumori perustuu melko pitkälti nukkehahmojen luonteenpiirteisiin ja tästä johtuviin konflikteihin hahmojen välillä. Huumori on välillä hyvinkin fyysistä slapstick-tasoa, kun Nori törmäilee asioihin ja Shinku rökittää Junia joka käänteessä. Muutoin hauskuus keskittyy lähinnä hahmojen sanailuihin ja riitoihin. Varsinkin Jun ja Suiseiseki ovat kovia haukkumaan ja kiusaamaan toisiaan, ja Suiseiseki esiintyykin sarjassa pitkälti koomisena hahmona, eikä hahmon vakavampaa puolta hyödynnetä mielestäni tarpeeksi, vaikka sekin pääsee kyllä toisinaan esille. Selkeämmin huumorihahmo on kuitenkin Hina-Ichigo, jolla ei alun jälkeen ole sarjassa oikein muuta roolia kuin toimia söpönä ja lapsellisena vakiohauskuuttajana. Hina-Ichigo onkin sarjassa kaikkein vähiten syvällinen hahmo, mikä on tavallaan sääli, sillä hänessäkin olisi kyllä ollut potentiaalia muuhunkin. Jun on kahtalaisesti sekä hauska että traaginen, kun taas Souseiseki ja Suigintou ovat puhtaasti vakavia hahmoja. Mangassa jopa Shinkun ja Suigintoun välisissä kohtauksissa oli olemassa tietty humoristinen jännite, mutta animessa siitä ei näy jälkeäkään. Peach-Pitin tapa piirtää varsin tyyliteltyjä, humoristisia chibi-hahmoja, jotka ilmestyvät välillä kohtauksiin hyvinkin sattumanvaraisesti, on toteutettu animaation tasolla varsin hyvin, ja hahmot saatavat yhtäkkiä kesken kohtauksen muuttua chibiksi ja palata heti takaisin. Riippuu toki katsojasta, millaisesta huumorista pitää, mutta itse en tainnut edes naurahtaa sarjan aikana kertaakaan, ja pari humoristisempaa, fillerimäisempää jaksoa, olivat aika tuskaista seurattavaa. Huumori ei kuitenkaan ollut niin luotaantyöntävää, ettenkö olisi pystynyt sarjaa loppuun seuraamaan, mutta välillä samat temput ja vitsit alkoivat jo todella kyllästyttää.

RozenMaiden3

Sarjan hahmoista Jun on ehkä mielenkiintoisin, sillä näin sosiaalisesti eristäytynyttä ja pahasti ongelmaista päähenkilöä tuskin kovin monessa sarjassa esiintyy. Junilla on selvästi pahoja psyykkisiä ongelmia sosiaalisiin tilanteisiin liittyen, ja on aika surullista, että näinkin nuoresta lapsesta on tullut hikikomori, joka ei pysty poistumaan kotoaan. Asia vaivaa selvästi Junia itseäänkin, ja hänellä on todella huono itsetunto. Hän myös kohtelee siskoaan Noria sarjassa välillä vähän ikävästi, mutta välittää kyllä siskostaan. Shinkun tulo mukaan kuvioihin kuitenkin auttaa Junia, ja hän pystyy nukkien ansiosta tekemään taas asioita, joihin ei aikaisemmin kyennyt ollenkaan. Tietyssä mielessä on ehkä vähän omituista, että nimenomaan elävät nuket, eivät elävät ihmiset, auttavat Junia takaisin normaalimpaan elämään, mutta toisaalta ehkä juuri tämä tietty epäinhimillisyys on se seikka, mikä auttaa Junia – vaikka hän toki itsekin välillä unohtaa nukkien olevan nukkeja. On todella ihana nähdä Junin kehittyvän ja paljastavan itsestään uusia puolia sarjan aikana. Saamme myös tietää syyn Junin henkiseen romahdukseen, ja ainakin minun oli jokseenkin helppo ymmärtää Junia hahmona ja samaistua hänen ongelmiinsa. Jun myös välittää Shinkusta ja muista nukeista todella lämpimästi, mutta hän on myös selkeästi lapsi, mikä näkyy varsinkin riidoissa Suiseisekin kanssa. Junin sisko Nori on puolestaan aivan uskomaton häslä, joka ei koskaan tajua luokkatoverinsa ihastusta häneen, mutta joka kuitenkin huolehtii Junista vastuuntuntoisesti ja selvästi välittää veljestään. Norin on ilmeisen vaikea ymmärtää Junia, ja vasta Shinkun avulla hän ymmärtää suhteen tärkeyden. Norin suhtautumisessa Juniin on valitettavasti nähtävissä myös lievähköä sisconia, mistä en itse pidä ollenkaan, mutta tämä on onneksi niin vähäisellä ja tulkinnanvaraisella tasolla, ettei häiritse enemmissä määrin.

RozenMaiden5

Sarjan nukkehahmoista Shinku on rauhallinen, elegantti ja hyväkäytöksinen mutta myös ylemmyydentuntoinen, ja pitää Junia, Noria ja Hina-Ichigoa lähinnä palvelijoinaan ja suhtautuu melko välinpitämättömästi Suiseisekiin ja Souseisekiin. Suigintou profiloituu Shinkun arkkivihollisena, ja näiden kahden nuken väliset yhteenotot ovatkin sarjan näyttävimpiä. Shinku kuitenkin välittää todella paljon toisista nukeista, myös Junin omistamista pehmoleluista, jotka toimivat välillä apuna taisteluissa. Shinku vaikuttaakin enimmän ajan viileältä ja etäiseltä, mutta hänellä on onneksi myös humoristisemmat puolensa, kuten television etsiväsarja Kun-Kun -Tantein fanitus. Shinkun hahmo on nukeista sarjan syvällisin, ja hän näyttää sarjassa eniten erilaisia tunteita. On myös mielenkiintoista seurata, kuinka Shinku yrittää voittaa Alice Gamen tuhoamatta yhtäkään sisaruksistaan. Shinkun ja Junin välinen suhde on ulkoisesti kylmähkö, mutta syvätasolla todella lämmin ja läheinen, ja varsinkin viimeisissä jaksoissa kaksikon suhdetta syvennetään jopa koskettavalla tasolla. Shinkulle hävinnyt Hina-Ichigo, tämän palvelija, puolestaan on ehkä sarjan ohuin hahmo. Hina-Ichigolla on aluksi todella takertuva ja tuhoisa suhde mestariinsa Tomoeen, Junin luokkatoveriin, ja tämän seurauksena hän putoaa Alice Gamesta. Tämän jälkeen Hina-Ichigo ei tee sarjassa oikeastaan mitään erityistä, vaikka toki onkin mukana taisteluissa, mutta hänen osuutensa ei ole erityisen merkittävä ja hänen läsnäolonsa palvelee lähinnä sarjan humoristisia ulottuvuuksia. Hina-Ichigo oli mielestäni myös enimmäkseen todella rasittava hahmo, sillä hän lähinnä itkee, huutaa ja käyttäytyy muutekin todella lapsellisesti. Hina-Ichigosta olisi varmasti saatu mielenkiintoisempikin hahmo, ja kuten jo mainitsin, on vähän sääli, että hahmo jäi sarjassa näinkin ohueksi.

RozenMaiden13

Pahiksen roolin Rozen Maidenissa vahvasti ottava Suigintou ilmestyy milloin mistäkin hohottamaan ja punomaan juoniaan, joiden tähtäimessä on Alice Gamen voittaminen. Suigintou on uskomattoman häikäilemätön hahmo, eikä hän vältä julmiakaan keinoja saavuttaakseen tavoitteensa. Hän hyväksikäyttää muita mielensä mukaan ja vaikuttaa kaikin puolin todella pahalta. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, ja sarjan lopussa paljastetaan dramaattinen käänne ja syy Suigintoun käyttäytymiselle. Nukkemestari Rozenin, nukkejen ”isän” rakkauden jahtaaminen Aliceksi pyrkimisen avulla on ajanut hahmon hulluuteen, ja tämän vuoksi hän toimii kuin toimii. Vaikka Suigintou kokee sarjan lopussa dramaattisen tappion taistelussa Shinkua vastaan, tuntuu siltä, ettei hahmo ole vielä sanonut kaikkea sanottavaansa, ja odotankin mielenkiinnolla hahmon mahdollisia tulevia kolttosia seuraavissa Rozen Maiden  –sarjoissa. On tosin sanottava se, etten oikein pitänyt siitä, kuinka mustavalkoisen paha Suigintou animessa on. Mangan ensimmäisten osien perusteella Suigintou on enemmän harmaalla alueella eikä ole aivan niin yksioikoisen paha. Hänen hahmonsa on myös aavistuksen humoristisempi mangassa, ja on vähän sääli, että Shinkun ja Suigintoun kohtaamisista puuttui kokonaan pieni hupaisuus, kuten jo aikaisemmin kirjoitin.

RozenMaiden15

Nukkekaksoset Suiseiseki ja Souseiseki tulevat mukaan tapahtumiin sarjan puolivälin tienoilla. Kahdesta siskoksesta isosisko Suiseiseki on todellinen tsundere, joka keskittyy läheistensä kiusaamiseen, vaikka oikeasti välittääkin heistä. Hän ei tosin osoita sitä juuri millään tavalla, ja näyttää todellisempia tunteitaan vain Souseisekin seurassa. Suurimman osan sarjasta Suiseiseki todella lähinnä kiusaa ja haukkuu toisia hahmoja, mikä aiheuttaa useita humoristisia konflikteja sarjan aikana. Tämä hahmon piirre ja käytösmalin jatkuva toistuvuus oli mielestäni pidemmän päälle uskomattoman raivostuttavaa, ja Suiseisekin temppujen seuraaminen kerta toisensa jälkeen oli kyllästyttävää ja ärsyttävää. Suiseiseki on ikävä kyllä myös sarjassa todella paljon esillä, ja itse pidin tästä hahmosta sarjassa ehkä väliten. Toisaalta olen miettinyt, voisiko penseä suhtautumiseni Suisesekiin johtua siitä, että olen itse pohjimmiltani hyvinkin samanlainen, ja saatan oikeasti laukoa kaikkein lähimmille kavereilleni ties mitä törkeyksiä, tosin selkeän humoristiseen sävyyn. Aivan samanlainen kiusanhenki en sentään ole, mutta voi tosiaan olla niin, että itsensä näkeminen hahmossa aiheuttaa jonkinlaista alitajuista ärsytystä omia käyttäytymismallejaan kohtaan. Suiseisekin sisko Souseiseki sen sijaan on Hina-Ichigon ohella sarjan ohuimpia hahmoja, mikä voi tosin johtua siitä, että hän on sarjassa aika vähän esillä ja senkin ajan hän keskittyy lähinnä mestaristaan, vanhasta miehestä, jonka kuolleen pojan korvikkeena hän toimii, huolehtimiseen. Souseiseki onkin todella maskuliininen hahmo, näyttää pojalta ja puhuukin kuin poika. Souseiseki on myös sarjan vakavin henkilöhahmo, ja häneen on vähän vaikea saada tarttumapintaa. Suiseisekin ja Souseisekin välinen konflikti on kuitenkin mielenkiintoinen, ja on kiva katsoa, kuinka kaksoset onnistuvat lopulta saavuttamaan jonkinlaisen yhteisymmärryksen. Souseisekin hahmo luultavimmin syventyy seuraavien sarjojen jaksoissa, mutta tämän animen perusteella Souseiseki jäi vähän tylsäksi ja yksioikoiseksi hahmoksi, varsinkin verrattaessa värikkääseen siskoonsa Suiseisekiin.

RozenMaiden2

Rozen Maidenin animaatio on ihan hyvännäköistä, joskin toki hiukan vanhentunutta – onhan sarja tehty kymmenen vuotta sitten. Se noudattelee kuitenkin hyvin Peach-Pitin tyyliä erityisesti hahmojen ulkonäöissä. Erilaiset unimaailmat ja N-kentät on myös toteutettu ihan hyvin. Hahmodesignit ovat mielestäni todella onnistuneita, ja pidän todella paljon kaikkien nukkien ulkonäöstä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Suiseiseki ja Souseiseki voisivat olla vielä enemmän samannäköisiä kuin mitä he tässä ovat, sillä vaikka heidän asunsa noudattelevat samaa yhtenäistä tyyliä ja heillä on mielenkiintoiset, eriväriset silmät, ovat heidän hiuksensa täysin eriväriset ja muutenkin hahmot ovat niin erilaisia, että lähinnä silmien väristä voi päätellä kaksossuhteen. Toisaalta tämä on myös erittäin hyvä, sillä nyt hahmot erottuvat enemmän omiksi hahmoikseen ja ovat kivasti muutenkin todella erilaisia. Taistelukohtaukset ovat vauhdikkaita ja kivasti animoituja. Varsinkin Shinkun ruusunterälehti- ja Suigintoun sulka-aseiden väliset kohtaamiset olivat parhaimmilaan todella näyttäviä. Sarjan alkumusiikki on myös mukavan dramaattinen ja hienosti animoitu. Erityisen vaikuttavana visuaalisesti pidin sarjassa kohtausta, jossa Suigintou häviää viimeisessä taistelussa, ja hänen irtonainen yläruumiinsa romahtaa maahan kykenemättä ryömimään eteenpäin. Tämä lievästi karmiva kohtaus oli toteutettu hyvin, ja todella osoitti hahmojen olevan loppujen lopuksi pelkkiä nukkeja.

RozenMaiden17

Sarjan ääninäyttely oli kuitenkin sellainen asia, jossa olisi ollut toivomisen varaa. Ääninäyttelyssä ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta Hina-Ichigolla ja Suiseisekillä on todella kimeät äänet, ja ikävä kyllä nämä hahmot ovat sarjassa useaan otteeseen eniten äänessä. Hahmot myös huutavat sarjassa todella paljon, mikä oli pahimmillaan korviaraastavaa kuunneltavaa. Erityisesti Suiseisekin ääntä pidin ärsyttävänä, mutta Hina-Ichigon kohdalla kimeys menetteli, koska hahmo kuitenkin on selkeästi lapsi. Suigintoun joka välissä kuultava hohotus alkoi myös pidemmän päälle ärsyttää, mikä toisaalta palveli ehkä hyvin tarkoitustaan. Parhaasta roolisuorituksesta vastasi mielestäni Shinkun ääninäyttelijä Miyuki Sawashiro, jonka suoritusta oli todella mukava kuunnella. Poikkeuksellisen huono oli sen sijaan vanhaa miestä esittänyt ääninäyttelijä, joka ei mielestäni suoritunut roolistaan ollenkaan hyvin ja vanhuksen puhe oli melko epärealistisen kuuloista. Sarjan alkulaulu oli melodialtaan koukuttava, ja siinä oli myös hyvät sanat, mutta laulajan äänessä olisi ollut toivomisen varaa, ja paremmalla laulajalla kappale olisi ollut vieläkin parempi. Loppukappalekin oli melko hyvä, joskin hieman mitäänsanomaton, kuten loppulauluilla yleensä on tapana olla. Muu musiikki sarjassa oli ihan hyvää, mutta tuntui tuhanteen kertaan kuullulta. Kovin omaperäiseksi sarjan musiikkia ei siis voi haukkua.

RozenMaiden14

Lopuksi voisi sanoa, että Rozen Maiden oli ihan hyvä ja katsottava anime, jossa oli monta hyvää tarttumakohtaa. Joku voi pitää sarjasta lähinnä siinä esiintyvien nukkejen ja heidän mystisen taistelunsa vuoksi, kun taas toiset saavat enemmän irti Junin hahmon kehityskertomuksesta. Mikään täydellinen Rozen Maiden ei kuitenkaan ole, ja se kärsii paikoitellen samoista ongelmista kuin manga: juoni ja tapahtumat ovat välillä turhankin tasapaksuja ja lapsellinen huumori valtaa välillä vähän liikaa alaa. Hahmot olivat mielenkiintoisia, mutta toiset heistä jäivät vähän statistin rooliin. Animaatio oli ihan hyvällä tasolla, ja varsinkin taistelukohtaukset olivat tyylikkäitä. Sarjaa voi suositella aika varauksetta melkeinpä kaikille, sillä se on melko lyhyt ja kuitenkin sen verran koukuttava, että sen katsoo aika nopeasti loppuun. Varsinkin nukkeharrastajat saavat sarjasta varmasti enemmänkin irti. Nukkeneitojen taistelu tosiaan jatkuu seuraavissa animeadaptaatioissa, ja ajattelin katsastaa vielä ainakin Träumendin, sillä haluan nähdä toiminnassa myös sarjassa myöhemmin mukaan tulevat sisarukset, ja olen toki kiinnostunut myös siitä, onnistutaanko hahmoja vielä kehittämään toisellakin kaudella. Varsinkin Souseisekin hahmo jätti vielä toivomisen varaa, ja on tietysti myös kiinnostavaa nähdä, onnistutaanko Alice Game viemään jonkinlaiseen päätökseen.

My thoughts exactly

My thoughts exactly

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s