Animearkisto: Kamigami no Asobi: Ludere Deorum

KAmigami7

Mikä: Kamigami no Asobi: Ludere deorum

Milloin: Huhtikuu 2014 – kesäkuu 2014

Studio: Brain’s Base

Katsottu: 12/12

Jos osaisin japania, pelaisin ihan varmasti otome-pelejä ja muita visual novelleja. Hankkisin modatun PSP:n, ostaisin pelejä kasakaupalla Play-Asiasta ja olisin onnellinen. Toisaalta voi olla, että pelejä ei sitten oikeasti tulisikaan pelattua niin paljon kuin oli ajatellut. Opiskelijana, ja vielä aika tunnollisena sellaisena, joudun lukemaan paljon, eikä lukeminen vapaa-ajalla tunnu enää juurikaan rentouttavalta. Ja otome-peleissä on paljon tekstiä. Olen ihan tosissani yrittänyt pelata Hakuokia, joka minulla on 3DS:lle, mutta pelisessiot kuolevat nopeaan, koska en jaksa lukea ruudulta pientä tekstiä tunteja putkeen. Onneksi kaltaisilleni laiskoille on olemassa animeteollisuus, joka joskus jopa vaivautuu tuottamaan sarjan jostain haaremipelistä. Tällainen Broccolin tuottamaan otome-peliin perustuva animesarja on myös Kamigami no Asobi: Ludere deorum.

Jos animen ensimmäisessä jaksossa on tällaisia kohtauksia, on sen pakko olla otome-pelianime

Jos animen ensimmäisessä jaksossa on tällaisia kohtauksia, on sen pakko olla otome-pelianime

Kamigami no Asobin pääosassa on lukion kolmannelle luokalle menossa oleva Yui Kusanagi, joka ei oikein tiedä, mitä hänen pitäisi elämällään tehdä. Eräänä päivänä Yui löytää perheensä ylläpitämän temppelin varastosta omituisen hohtavan miekan, jota koskettaessaan hän menettää tajuntansa. Kun Yui herää, hän huomaa olevansa oudossa paikassa, jossa tuntuu hänen lisäkseen olevan vain muutama nuori mieshenkilö. Pian kuitenkin selviää, että Yui ja nuoret miehet – jotka ovat todellisuudessa eri tarustojen jumalia – ovat joutuneet Zeuksen luomaan ulottuvuuteen, josta ei voi paeta. Zeus kahlitsee jumalten voimat ja selittää, että jumalten ja Yuin on käytävä koulua paikassa vuoden ajan. Jumalten tulee tuona aikana oppia ihmissydämen saloja Yuilta ja koulun muilta oppilailta, jotka ovat herätettyjä sieluja. Mikäli he onnistuvat, pääsevät he pois ulottuvuudesta, mutta jos eivät, he jäävät vangeiksi paikkaan ikuisiksi ajoiksi. Egyptiläinen tiedon jumala Thoth opettajanaan jumalat – japanilaisen mytologian Tsukiyomi ja Susanoo, kreikkalaisen mytologian Hades, Apollo ja Dionysos sekä skandinaavisen mytologian Loki, Balder ja Thor – aloittavat opintiensä Yuin avustuksella, tavoitteenaan saada voimansa takaisin ja päästä pois koulusta ennen kuin on liian myöhäistä…

Jos animen ensimmäisessä jaksossa on tällaisia kohtauksia, on sen pakko olla otome-pelianime

Jos animen ensimmäisessä jaksossa on tällaisia kohtauksia, on sen pakko olla otome-pelianime

Kamigami no Asobin juoni on lähtökohdiltaan suhteellisen älytön, ja tällä kertaa päähenkilötyttöä vieläpä piirittää jumalten kaarti perinteisten nuorten miesten sijaan. Mutta toisaalta, tämänhän onkin tarkoitus olla kevyttä viihdettä tytöille, joten tarvitseeko sen välttämättä olla kovin järjellistä tai vakavasti otettavaa? Joka tapauksessa, todella omituisesta lähtöasetelmasta huolimatta sarja toimii yllättävän hyvin. Sillä, että jumalat ovat oikeasti jumalia, ei loppujen lopuksi ole hirveästi väliä, koska heillä ei ole sarjassa voimia ja he käyttäytyvät suurimman osan ajasta kuin ulkomaalaiset jossakin itselleen vieraassa kulttuurissa. Vaikka jumalat tulevat eri mytologioista, he kuitenkin käyttäytyivät suhteellisen samalla tavalla ja se oli minusta vähän sääli, sillä olisin ehkä halunnut nähdä sarjassa myös joitakin hauskoja kulttuurieroihin perustuvia vitsejä. Toisaalta niitä ei tarvita, sillä sarja toimii ihan hyvin ilmankin. Jumalat myös puhuvat kaikki samaa kieltä, mutta sillä ei ole mitään väliä, sillä koska hahmot ovat kuitenkin jumalia, he varmaan ymmärtävät kaikkia kieliä joka tapauksessa. Näin asian voi ainakin järkeillä ilman että se alkaa haitata katsomista. Jumalien ulkonäöt ovat myös varsin persoonallisia, ja kaikilla on kirkasväriset pastellihiukset ja -silmät. Ainoastaan Balder muistutti ulkonäöltään stereotyyppistä pohjoismaista viikinkiä, mutta muut eivät juurikaan muistuttaneet esimerkiksi mytologiakuvituksissa esiintyviä vastineitaan. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä komeita miehiähän tässä on tarkoitus katsella!

KAmigami4

Sarja noudattelee jonkin verran myyttejä ja hahmojen luonteita myyttien perusteella, mutta vapauksiakin on otettu. Se ei toisaalta haittaa, sillä esimerkiksi kreikkalaisista myyteistä on olemassa monia erilaisia versioita, ja koska niin paljon muinaisia tekstejä ja muita vastaavia lähteitä on hävinnyt, emme edes voi tietää, millaisia versioita muinaisista jumalista ja heihin liittyvistä taruista oli joskus olemassa nykyään tunnettujen rinnalla. Hahmojen luonteissa on kuitenkin säilytetty paljon heidän jumalhahmoihinsa yleensä liitettyjä piirteitä. Esimerkiksi Dionysos rakastaa viiniä ja laiskottelua, ja Loki on ilkikurinen jekkuilija. Apollon taustatarinoihin on sisällytetty kreikkalaisista myyteistä tuttu Kassandran tarina, mutta joidenkin toisten jumalten taustatarinoihin on lisätty kaikkea keksittyä. Balderiin ja Lokiin keskittyvä juonikaari sarjan lopussa on jo aikamoista soveltamista. Toisaalta en usko, että japanilaiset tuntevat välttämättä kovin hyvin toisten kulttuureiden mytologioita, ja omatkin saattavat olla hakusessa. Japanilaisiin jumaliin Tsukiyomin ja Susanoon olisi mielestäni voinut liittää enemmän heihin yhdistettyjä shinto-myyttejä, sillä nyt nämä jumalat jäävät taustoiltaan kaikkein ohuimmiksi. Jos täytyisi valita kaikkein omituisin hahmo myytteihin verrattuna, valitsisin Thorin. Thor on sarjassa tosi vähäpuheinen, ei todellakaan mikään blondi pitkätukkainen viikinkisankari Marvelin elokuvista, vaan turkoositukkainen ja ruskettunut perässähiihtäjä. Tällaisen sivuhahmon roolin antaminen Thorille tosin palvelee Balderin ja Lokin välisen suhteen korostamista sarjassa.

Loki, Yui ja maailman ärsyttävin sivuprofiili

Loki, Yui ja maailman ärsyttävin sivuprofiili

Kamigami no Asobin taidetyyli on kivaa katsottavaa ja se näyttää varsin stereotyyppiseltä otome-peliltä kaikissa sateenkaaren väreissä loistavine taustoineen ja hahmoineen. Värit ovat kirkkaita, vaikka kohtaukset olisivat vakavampia. Vakavissa kohtauksissa tunnelmaa on luotu tummemmalla valaistuksella, mutta muuten sarjan yleisilme on aika räikeä. Tykkään väreistä, joten tämä ei minua liiemmin haitannut. Hahmot ovat persoonallisen näköisiä, vaikka Thoth onkin kieltämättä melkoinen Black Butlerin Agni-ripoff ainakin ulkonäöltään. Kuitenkaan hahmot eivät ole mitään identtisiä naamoja, joihin on vain laitettu eriväriset ja -malliset hiukset päälle, vaan hahmojen kasvoissakin on paljon eroja. Joillakin hahmoilla on suipot korvat, mutta toisilla ei. Jumalten ihmis- ja jumalamuodot eroavat myös toisistaan jonkin verran, mutta hahmot pystyy kuitenkin muodonmuutoksenkin jälkeen tunnistamaan helposti samoiksi. Naureskelin hieman suoraan taikatyttöanimeista repäistyille muodonmuutoskohtauksille, mutta koska rakastan taikatyttöhömppää, en voinut olla tykkäämättä näistä muodonmuutos- ja myös sarjan loppupuolen komeista taistelukohtauksista. Näitä olisi mielestäni voinut olla enemmänkin, mutta toisaalta joskus säästeliäisyys toimii paremmin. Ainut asia, josta en sarjan tyylissä tykännyt, olivat rumat sivuprofiilit. Varsinkin Yuin sivuprofiili oli sarjan alkupuolella aika kamalaa katseltavaa. Tässä kuitenkin tapahtui sarjan edetessä edistystä, vaikka taidetyyli pysyi muuten suhteellisen samana koko sarjan ajan.

Jopa jumalat opiskelevat

Jopa jumalat opiskelevat

Kamigami no Asobin juoni ei ole kummoinen, mutta toisaalta sarjassa kyllä tapahtuu huomattavasti enemmän kuin keskinkertaisessa käänteishaaremianimessa. Sarjan alkupuoli on tuttua huttua: vakiinnutetaan alkuasetelmat ja sitten aletaan käydä jakso jaksolta läpi sarjan mieshahmoja ja heidän suhdettaan päähenkilöön. Kamigami no Asobin loppupuolta dominoi Lokiin ja Balderiin keskittyvä apokalyptinen maailmanloppujuoni, jonka yhteydessä nähdään jopa taistelukohtauksia. Sen sijaan rakkauskohtauksia oli sarjassa suhteellisen vähän, vaika punaisia poskia päästään kyllä näkemään Yuin ja jumalten kahdenvälisissä kohtauksissa. Kaikki sarjan hahmoista eivät myöskään ole päähenkilön mielenkiinnon kohteina, vaan Dionysos ja Thor on jätetty pelkiksi sivuhahmoiksi, vaikka pelissä ilmeisesti kaikki hahmot ovat tavoiteltavissa. Tämä johtuu varmaankin sarjan jaksojen rajallisesta määrästä, eikä toisaalta haittaa hirveästi, sillä näillekin hahmoille tarjotaan kehittymisen mahdollisuuksia. Sarjassa on myös keskiverroksi haaremisarjaksi mukavasti hahmonkehitystä. Alussa jumalat suorastaan vihaavat koulua ja myös toisiaan, eivätkä ole erityisen kiinnostuneita minkäänlaisesta yhteistyöstä. Kuitenkin sekä Yuin että niiden vähän enemmän hommasta kiinnostuneiden jumalten avulla vastarannan kiisketkin saadaan lopulta mukaan porukkaan ja lopussa kaikki ovat oikeasti ystäviä. Tämä hahmonkehitys sarjassa oli mielestäni todella ilahduttavaa, ja oli myös hyvä, ettei sitä oltu jätetty pelkästään päähenkilötytön harteille, vaan muutkin hahmot olivat asiasta vastuussa. Sarjan loppu saavuttaa jo todella apokalyptiset mittasuhteet, mutta tästäkin koitoksesta selvitään, ja vaikka välillä näyttää vähän pahalta, sarjassa on kuitenkin onnellinen ja tyydyttävä loppuratkaisu, josta jäi ainakin itselleni hyvä mieli.

Kamigami6

Hahmoanalyysit voisi aloittaa tällä kertaa vaikkapa Yuista. Yui on suhteellisen tyypillinen otome-pelin päähenkilö, jolle ei ole annettu mitään turhan monipuolista persoonallisuutta. Yui on kiltti, ystävällinen ja aikaansaava, ja saa aina houkuteltua jumalat tekemään parhaansa opinnoissa. Hän myös harrastaa miekkailua ja on vähän helposti kaikkien pompoteltavana. Yui kuitenkin uskaltaa asettua Zeuksen, jumalista voimakkaimman ja auktoriteettisimman, eteen vastustamaan tätä useampaakin otteeseen sarjan aikana, mikä oli minusta aika hienoa. Vaikka Yui muuten on juuri niin tylsä ja persoonaton kuin otome-pelin päähenkilö onkin, en silti voinut olla pitämättä hahmosta. Hahmossa ei ole mitään mieleenpainuvaa, mutta ei myöskään mitään sellaista, mitä tarvitsisi erityisesti vihata. Koulun rehtori Zeus on ylijumala, joka esiintyy melko isällisessä ja aika ankarassa roolissa kuitenkaan puuttumatta tapahtumiin oikeastaan mitenkään. Sarjassa on säilytetty se, että Hades ja Zeus ovat veljeksiä ja Dionysos ja Apollo Zeuksen poikia, mutta näillä sukulaisuussuhteilla ei ole sarjassa suurempaa merkitystä. Zeus on sikälikin uskottava hahmo, että Zeus-jumalan voisi oikeastikin kuvitella tekevän jotain tämänkaltaista, eli vangita jumalat tiukin ehdoin johonkin satunnaiseen ulottuvuuteen. Zeuksella on kuitenkin suurempikin päämäärä, mutta tätä ei oikeastaan sarjassa valoteta kuin parin hahmon kohdalla, ja se jää vähän epämääräiseksi, mikä oli minusta vähän harmi. Olisi myös ollut hauska, jos Zeuksen mytologioista tuttuihin naisseikkailuihin olisi ollut sarjassa jotain viittauksia, mutta toisaalta tällainen olisi ehkä romuttanut hahmon uskottavuutta.

Kamigami10

Koulun opettaja, egyptiläinen tiedon jumala Thoth keskittyy lähinnä opettamiseen ja Yuin ohjaamiseen. Thoth ei kuitenkaan erityisemmin koskaan auta ketään, vaan lähinnä käskyttää tekemään asialle itse jotain. Thothiin on kuitenkin lisätty joitakin komediallisia piirteitä, kuten pakkomielle punapapukeittoon, joten hahmosta on saatu vähän humoristisempi ja ehkä myös helpommin lähestyttävä hahmo kuin auktoriteetti Zeuksesta. Thoth on myös sarjan ainoa henkilö, joka käyttää edes jotain silmälaseihin viittaavaa: hänellä on monokkeli toisen silmänsä päällä. Jumalilla on varmasti täydellinen näkö, mutta kun megane on oma suosikkihahmotyyppini kaikissa otome-jutuissa, olin vähän pettynyt siitä, ettei sarjassa ollut kunnollista megane-hahmoa. Mutta onneksi toinen suosikkityyppini, eli setämies, sentään löytyi hahmokaartista. Thothiin vielä palatakseni, tämän seurassa pyörii niin ikään egyptiläinen jumala Anubis, joka esiintyy enemmän lähinnä yhdessä jaksossa ja on enemmän taustalta bongattava kuriositeetti kuin mikään kunnollinen sarjassa esiintyvä hahmo. Anubis ei edes puhu mitään ymmärrettävää kieltä ja käyttäytyy kuin lemmikkikissa.

Kamigami14

Kamigami no Asobin ”deittailtavista” hahmoista useimmat edustavat hyvinkin stereotyyppisiä otome-pelihahmotyyppejä – joskin sillä erotuksella, että meganea ja shota-poikaa ei tällä kertaa hahmokatalogista löydy. Susanoo on kyllä muita paljon lyhyempi, mutta ei hänkään mikään shota-poika ole. Auringon ja monen muunkin asian jumala Apollo on varsinainen ilopilleri, joka innostuu kaikesta, hymyilee aina ja käyttää puheessaan outoja fraaseja ja keksii toisille hassuja lempinimiä. Apollolla on kuitenkin synkkä salaisuus, joka kahlitsee häntä. En itse juurikaan pidä Apollon kaltaisista hahmoista, tai ainakaan ne eivät ole mitään ykkössuosikkejani. Toisaalta Apollon kaltaista hahmoa tarvitaan sarjassa moottoriksi innostamaan toisia ja potkimaan hahmokaartia liikkeelle tekemään erilaisia asioita. Apollon rooli on siis sarjassa aika tärkeä. Apolloa ehkä korostetaan sarjassa vähän muita enemmän Yuin kiinnostuksen kohteena, mutta toisaalta näiden kahden suhde on myös minusta sarjassa kaikkein luonnollisin. Apollon ja Dionysoksen setä Haades on muita selkeästi vanhempi mieshahmo, vaikka jumalat toisaalta ovat iättömiä, eikä tällaisilla asioilla ole periaatteessa merkitystä sarjan maailmassa. Haades on alussa todella synkkä ja vihamielisen oloinen hahmo, joka ei halua häntä edes lähestyttävän. On kuitenkin kiva huomata, kuinka hieman muista eristäytynyt Haades avautuu ja muuttuu paljon ystävällisemmäksi sarjan edetessä. Häneen myös liittyy kaikenlaisia hassuja pikkuvitsejä ja tilannekomiikkaa, jotka pehmentävät tätä muuten synkkää hahmoa. Setämiehet ovat suuri rakkauteni meganejen ohella, ja Haades olikin hahmoista ehdoton ykkössuosikkini. Synnkyydestään ja epäonnen tuottamisesta huolimatta Haades ei kuitenkaan ole mikään traaginen hahmo, vaan hänen suhtautumisensa sellaisiin asioihin kuin kuolemaan on hyvin pragmaattista. Hahmo on aika kiinnostavasti rakennettu, ja hänessä korostuvat sekä hauskat että vakavat puolet tasapuolisesti, ja olihan hän nyt muutenkin aika ihana ❤

Kamigami8

Japanilaiset jumalat Susanoo ja Tsukiyomi ovat veljeksiä, ja he ovat myös aika erilaisia. Tsukiyomi on hirveän vakava ja aika hiljainen, puhuu kohteliaasti ja on tunnollinen. Hän kirjoittaa loputtomia muistiinpanoja oppimistaan asioista, ja on niiden joukossa, jotka yrittävät tosissaan opiskella ja keskittyä koulussa opeteltaviin asioihin. Tsukiyomi on kuitenkin vähän pihalla asioista aina välillä. Tämä hahmo oli sen verran ilmeetön, että en itse erityisemmin ollut kiinnostunut hänestä, vaikka hän olikin hyvä lisä välillä vähän turhankin impulsiiviseen hahmokaartiin. Hahmo tuntui jokseenkin vaikeasti lähestyttävältä muihin verrattuna. Tsukiyomin veli Susanoo on puolestaan energinen, mutta suhtautuu Zeuksen suunnitelmaan aluksi todella vastahakoisesti. Hän kiistelee moneen otteeseen Lokin kanssa jostakin, ja kutsuu Yuita ”rikkaruohoksi”. Hän on hyvin kiintynyt veljeensä, ja he viettävätkin sarjassa paljon aikaa yhdessä. Susanoon menneisyyteen oli keksitty traaginen tarina kuolleesta jumalattaresta, mikä oli minusta aika turha ja liian samanlainen Apollon taustatarinan kanssa. Hahmo oli myös vähän samanlainen kuin Loki, mutta ilman ilkikurisia piirteitä. Susanookin kuitenkin löytää koulussa omat mielenkiinnon kohteensa ja hahmon luonteen saattaa nähdä selkeästi tasottuvan sarjan edetessä. Hän on sarjassa myös ensimmäinen, joka muuttuu (joskin väliaikaisesti) jumalalliseen muotoonsa.

Kamigami15

Sarjan Thor on aika kaukana stereotyyppisestä mielikuvasta

Skandinaavisista jumalista Balder on sarjan juonen kannalta keskeinen hahmo. Tämä hieman naismainen ja yleisluonteeltaan pirteä hahmo paljastuu sarjan edetessä jokseenkin omistushaluiseksi ja hän on juuri se, joka tekee kaikkein rohkeimmat ehdotukset ja lähestymiset Yuin suhteen, mikä oli minusta aika yllättävää. Balderilla on myös todella synkkä ”pimeä puolensa”, joten hahmoa voi hyvin perustein kutsua yandereksi. Balderista on myös mainittava hahmon hienot, pitkät hiukset, jotka toimivat hyvänä visuaalisena elementtinä varsinkin sarjan loppu- ja alkulaulujen animaatioissa. Balderissa oli myös hupaisia moe-piirteitä, kuten hänen tapansa kompastella ja satuttaa itseään muilla vastaavilla tavoilla. Balderiin oli liitetty hyvinkin uskollisesti hahmoon liittyviä skandinaavisia myyttejä, joskin lopun tuhon jumala -osuus oli aika keksittyä. Tähän kuvioon liittyy myös Loki, joka mytologioissa järjestää Balderin murhan, ja olin mielissäni siitä, että tämä juonikuvio oli tavallaan saatu ympättyä myös Kamigami no Asobiin. Lokin hahmo on varmaan useimmille tuttu: ilkikurinen, toisia kiusaava ja tavallaan koetteleva jumala, ja hahmo oli sarjassa juuri tällainen. Lokilla ja Balderilla ei kuitenkaan ole mytologioissa mitään erityistä suhdetta, vaan niissä Loki on enemmän Thor-jumalan ystävä. Loki osoittautui myös varsin omistushaluiseksi, ja tämä hahmo oli myös kaikkein eniten vastaan Zeuksen suunnitelmaa. Hän ei myöskään vaikuta pitävän Yuista juuri ollenkaan. Lokinkin hahmo kuitenkin kehittyy sarjan kautta, mutta ei niinkään Yuin vaan enemmän Balderin kautta. On kuitenkin hienoa huomata, miten tämä vastahankainen ja vähän sivuroolissa ollut jumala saa sarjan loppuhuipennuksessa suuren roolin, mikä ei ole kovinkaan tavallista tällaisten hahmojen yhteydessä. Loki ja Balder olivatkin hahmoina varsin kiinnostavia ja heidän ympärilleen kehitelty juonikaari oli sekä monipuolinen, koskettava että vähän traaginen. Hieno päätös sarjalle joka tapauksessa.

Kun paras ystävä ei olekaan nätti lukiolaistyttö

Kun paras ystävä ei olekaan nätti lukiolaistyttö

Kamigami no Asobin yksi hämmentävimmistä sivuhahmoista on Melissa, keltainen räsynukke, joka puhuu keski-ikäisen miehen äänellä. Hänen virkansa sarjassa on olla päähenkilön paras ystävä, ja olikin mielenkiintoista, että paras ystävä ei ollutkaan tällä kertaa samanikäinen, päähenkilön vertainen tyttökaveri, vaan kaikki parhaan ystävän ominaisuudet omaava varsin sympaattinen räsynukke. Melissa esiintyi kuitenkin sarjassa tosi vähän, ja olisin mielelläni nähnyt tätä hahmoa sarjassa enemmänkin. Hänen matala miesäänensä, josta vastaa Tomokazu Seki, oli kyllä aluksi jokseenkin hämmentävä elementti, josta pääsemme aasinsillan kautta sarjan ääninäyttelyyn. Kamigami no Asobin ääninäyttely on hyväntasoista, ja hahmojen äänet sopivat heille hyvin. Yuin ääninäyttelijä Saori Hayami ei ihan pääse samalle ilmaisun tasolle kuin vastaavantyyppisen sarjan Uta no Prince-saman naispäähenkilö esittänyt Miyuki Sawashiro, mutta muuten hän suoriutui roolistaan hyvin. Myös Balderin ääninäyttelijä, tunnettu Hiroshi Kamiya, ansaitsee erityismaininnan. Hahmolla on pääasiassa vähän tyttömäinen ja yleisilmeeltään iloinen ääni, mutta kun tämä ääni muuttuu vakavissa kohtauksissa vihaiseksi ja vaativaksi, oli kontrasti varsin vaikuttava. Sen sijaan Thorin ääninäyttelijän, Noriyaki Sugiyaman, suorituksesta en juuri nauttinut. En tiedä, oliko se tarkoituksena, mutta Thor kuulostaa puhuessaan jatkuvasti hengästyneeltä ja siltä, kuin hahmolta loppuisi happi hetkenä minä hyvänsä. Minusta hahmon pidempiä puhekohtauksia oli tämän takia vähän ärsyttävä kuunnella, mutta koska Thor puhuu sarjassa yleisesti ottaen todella vähän, suurimman osan ajasta tätäkin pystyi sietämään.

Kamigami no Asobin alku- ja loppulaulut olivat kivasti animoituja ja tykkäsin myös siitä, että ne olivat päähenkilömiesten esittäjien laulamia, eivät kenekään ulkopuolisen artistin esittämiä. Tämä sai nekin tuntumaan jokseenkin kotoisilta. Mitään suurta taidetta laulut eivät olleet, mutta niitä käytettiin kivasti sarjan loppupuolella taustamusiikkina. Myös sarjan muuta taustamusiikkia oli todella kiva kuunnella, ja vaikka melodiat olivatkin ehkä kliseisen oloisia, tykkäsin itse niistä paljon ja ne loivat sarjaan mukavaa tunnelmaa. Loppulaulusta on pakko sanoa se, että sen yhteyteen oli ympätty varsin kuumia lakanoissakieriskelykuvia, mikä sai ainakin minut katsomaan myös loppumusiikin tosi monta kertaa. Yleensä katson sarjoista aina alkumusiikit, mutta en koskaan loppumusiikkeja. Nyt molemmat tuli katsottua lähes joka jakson yhteydessä, kiitos fanipalvelun ja alkumusiikissakin olleen kivojen kohtausten takia.

Kamigami13

Kaiken kaikkiaan Kamigami no Asobi oli minusta erinomaisen hyvä sarja. Tiedän, että kommentti kuulostaa varmasti liioitellulta ja typerältä, kun kyseessä on kuitenkin viihteellinen, naispuolisille katsojille suunnattu hömppäsarja, mutta pidän itse tällaisista kevyemmistä animesarjoista enkä vain voinut olla rakastumatta Kamigami no Asobin maailmaan ja sen hahmoihin. Eihän sarja tietenkään täydellinen ollut, sillä itse jäin kaipaamaan siltä esimerkiksi kulttuuriviittauksia ja selkeämpiä rakkauskohtauksia, jotka olisivat mielestäni syventäneet sarjaa kivasti. Kamigami no Asobissa oli kuitenkin selkeä juoni, vielä aika suurilla panoksilla varustettu sellainen, joka tuntuu useimmissa otome-peleihin perustuvissa sarjoissa olevan vähän hukassa tai pelkästään tekosyy romanttisille kohtauksille. Jälkimmäisestä oli ehkä vähän kysymys tässäkin sarjassa, mutta vakavamman maailmantuho-juonikuvion sisällyttäminen sarjan loppuun paransi juonellista tasoa jonkin verran. Sarjan kaikki hahmot olivat minusta mukavia, eikä yhtään erityisen ärsyttävää tyyppiä löytynyt. Fanipalvelua, nimenomaan naisille suunnattua sellaista, oli myös sarjassa jonkin verran, mutta ei mitenkään liikaa vaan juuri sopivasti. Varsinkin loppulaulun animaatio tarjoili monia aika seksikkäitä kuvia katsojille. Parasta Kamigami no Asobissa oli kuitenkin ehkä se, että lyhyydestään ja tietynlaisesta viihteellisyydestään huolimatta sarjassa tapahtui todellista hahmonkehitystä, eikä pelkästään naispäähenkilön vaan sarjan kaikkien hahmojen vaikutuksesta. En myöskään voinut itse olla pitämättä komeista muodonmuutos- ja taistelukohtauksista, jotka olivat mainio lisä sarjaan. Vaikka Kamigami no Asobista tykkääminen ei ehkä osoitakaan korkeatasoista makua, minusta sarja oli todella hyvä ja olin harmissani, kun se lopulta loppui. Tämänkaltaisia animeita katselisin mieluusti paljon lisääkin.

Kamigami9

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s