Con-raportti: Kawacon

Tuttu paikallistapahtuma Kawacon palasi tänä vuonna Suomen con-ohjelmistoon vuoden tauon jälkeen. Tapahtuma oli jo järjestyksessä viides, joten ilmassa oli juhlan tuntua muun muassa pomppulinnan muodossa. Olin itse tuttuun tapaan lupautunut mukaan tekemään ohjelmaa, ja luentoni Love Live: School Idol Project oli ohjelmistossa heti lauantaina puoliltapäivin.

Con-aluetta sunnuntaina päättäjäisten jälkeen

Con-aluetta sunnuntaina päättäjäisten jälkeen

Lähdin conittamaan poikaystäväni kanssa, ja suuntasimme paikalle jo hyvissä ajoin lauantaiaamuna. Olimme paikalla turhankin ajoissa, mutta se ei haitannut, sillä sain hakea jo badgeni ja aika kului lipunmyynnin avautumista odotellessa tuttujen kanssa jutellessa. Todella lyhyiden avajaisten jälkeen kävin viemässä mukanani tuomat tavarat kirpputorille myyntiin, jonka jälkeen oli aika asettua auditorioon seuraamaan Johannes ”Gorim” Myllyniemen ohjelmaa Animen tuottamisen ongelmallisuus.

Sattumalta opiskelen samassa koulussa ja samalla alalla kuin Gorim. Olikin kiva nähdä joku tuttu luennoimassa, ja luento oli sekä hyvin rakennettu että mielenkiintoinen, mitä kokeneelta ohjelmanpitäjältä saattoikin toki odottaa. Lopussa ajan käydessä vähiin ohjelma meni hieman nopeammin eteenpäin ja ihan kaikkeen ei enää ehditty kunnolla paneutua, mutta asia oli rautaista ja luennolla käytiin läpi paljon kaikkea, mitä en tiennyt ollenkaan. Pidin ohjelmasta, ja se nosti esiin monia pointteja joita en ollut aiemmin ajatellutkaan. Ohjelma herätti myös mielenkiinnon joitakin luennolla esiteltyjä animesarjoja kohtaan, ja ehkäpä katson jonkin niistä myöhemmin. Tämän luennon jälkeen olikin vuorossa oma ohjelmani.

Värityskuvat ja piirrokset koristivat jälleen Pokémon-huonetta

Värityskuvat ja piirrokset koristivat jälleen Pokémon-huonetta

Tänä vuonna tekniikka toimi moitteetta, mitä nyt yhdessä Youtube-videossa ääniraita ei kuulunut – liekö se poistettu videosta kokonaan. Olin pitänyt luentoni jo kerran aikaisemmin paikallisen animeseuran allnighter-tapahtumassa, ja olin vain hieman stilisoinut sisältöä conia varten. Ohjelma meni muuten ihan hyvin, mutta puhuin taas liian nopeasti ja unohdin sanoa todella monta hyvää asiaa, jotka sanoin allnighterissa. En vain yksinkertaisesti muistanut niitä enää, koska en ollut laittanut niitä papereihin ja edellisestä kerrasta oli jo 2 kuukautta aikaa. Luennon loppu sortui myös pieneen epämääräisyyteen, mutta suoritus oli melko perusvarma joskin en ole itse kaikkeen tyytyväinen. Yleisöä oli ihan kivasti, ja aihe vaikutti herättävän jonkin verran kiinnostusta.

Seuraava meitä kiinnostava tapahtuma oli vasta muutaman tunnin päästä alkava cosplay-kilpailu, joten päätimme käydä myyntipöytien jälkeen tsekkaamassa Kawaplayn. Tänä vuonna Kawaplayssa oli hieman eri pitäjät kuin aiemmin, ja tämän näkyi muun muassa lautapelivalikoiman suppeutena. Emme löytäneet juuri meitä kiinnostavaa pelattavaa, ja pelasimme vain paria peliä koko viikonlopun aikana. Aikaisemmissa coneissa vietimme tunteja Kawaplayssa erilaisia lautapelejä kokeillen. Monta edellisestä coneista tuttua suosikkia loisti poissaolollaan. Pokémon-huoneessa riitti kävijöitä, ja huoneeseen oli järjestetty myös tietovisa, johon emme kuitenkaan osallistuneet. Paikalla oli myös rooli- ja konsoli- sekä retropelejä, mutta näihin emme tutustuneet.

Cosplay-kisan tunnelmaa

Cosplay-kisan tunnelmaa

Cosplay-kilpailuun oli tuttuun tapaan tulossa runsaasti katsojia, ja sali olikin melkein täynnä. Tuoleja oli vain todella vähän, ja suurin osa katsojista sai seistä tai istua lattialla. Valitsimme itse seisomisen, koska lattialta ei nähnyt mitään tuolien takia. Aikaisemmin tuoleja ei ollut, vaan kaikki saivat istua lattialla. Kisassa oli muutama osallistuja, mutta se oli yllättävän hyvätasoinen ja puvut olivat mielestäni varsin korkealaatuisia. Yleisöäänestys oli järjestetty tekstiviestillä ja se toimi mielestäni hyvin. Kilpailu oli varsin lyhyt, ja se kesti ehkä noin 20 minuuttia. Yksi miinus tulee kisan musiikista, joka oli todella kovalla ja minun oli välillä vaikea olla paikalla, koska basso värähteli niin voimakkaasti. Kisan jälkeen pyörimme jonkin aikaa päämäärättömästi alueella, jonka jälkeen lähdimme jo kohti kotia, sillä loppuillan ohjelmassa ei ollut mitään kiinnostavaa ja iltabileetkin jätimme väliin.

Pomppulinna viihdytti kävijöitä koko viikonlopun ajan

Pomppulinna viihdytti kävijöitä koko viikonlopun ajan

Seuraavana päivänä saavuimme alueelle yhdentoista aikaan ensimmäisellä bussilla jolla paikalle pääsi. Myyntipöytäkierroksen jälkeen kävimme hieman Kawaplayssa pelaamassa, jonka jälkeen poikaystäväni lähti seuraamaan piirustukseen keskittyviä ohjelmia Pöytälaatikosta markkinointimaakariksi sekä Piirtämisen pattitilanteet. Hänen mukaansa ohjelmat olivat asiallisia ja mielenkiintoisia, inspiroivia sekä herättivät välittömän halun tarttua kynään ja paperiin. Itse vietin tämän ajan karaokessa, jossa lauloin monta hyvää kappaletta ja animetunnaria.

Siirryimme viettämään aikaa Kawaplayn Pokémon-huoneeseen, jossa minä piirtelin ja poikaystäväni vaihteli Pokémoneja erään kaverini pikkusiskon kanssa. Sieltä lähdin ensiksi hakemaan tavarani kirpputorilta, ja olinkin saanut todella paljon tavaraa kaupaksi, mistä olin hyvin tyytyväinen. Sen jälkeen olikin aika lähteä Eetu ”Ede” Ihalaisen luennolle Sega – pelijätin nousu ja mahalasku.

Pikkuväki oli löytänyt myös tiensä tapahtumaan

Pikkuväki oli löytänyt myös tiensä tapahtumaan

En ole koskaan omistanut Segan konsolia, mutta jotain pelejä on kyllä tullut pelailtua. En siis tiennyt aiheesta juuri mitään etukäteen, joten oli mielenkiintoista seurata peliyhtiön vaiheita Eden luennoimana. Luennolla tuli paljon uutta tietoa aiheesta ja se oli mielenkiintoinen. Luennoitsija oli varsin viihdyttävä, mutta jälleen kerran aika uhkasi loppua kesken ja loppuosaa jouduttiin kiirehtimään. Se ei kuitenkaan haitannut kokonaisuutta, ja luento oli mielestäni hyvä. Tämän jälkeen alkoivat päättäjäiset, joissa jaettiin palkintoja conin aikana pidettyjen kilpailujen voittajille, kiiteltiin kaikkia ja lupailtiin seuraavaa Kawaconia tapahtuvaksi.

Ostokset jäivät tällä kertaa vähäisiksi

Ostokset jäivät tällä kertaa vähäisiksi

Toivottavasti Kawacon palaa seuraavana kesänä, koska tapahtuma on mukava ja tapahtumantäytteinen paikalliscon, jossa ihmiset tuntuivat viihtyvän ja ohjelmaa oli tosiaan runsaasti. Koko viikonlopun ajan oli myös todella kuuma, eivätkä ukkoset onneksi ehtineet kaupunkiin kuin vasta sunnuntai-iltana, kun con oli jo päättynyt. Ilma oli siis conin ajan varsin kaunis, ja rakennuksissa ja varjossa oli onneksi viileää. Miinuksia tulee siitä, että auditorion ovi oli auki kaikkien puheohjelmien ajan, jolloin kaikki infopisteessä ja sen lähellä hengailevien metelöinti ja musiikinsoitto kuului saliin häiriten ohjelmia. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan aiemmin, ja toivonkin oven pysyvän ensi vuonna suljettuna! Lisäksi lauantain ruokailu oli todella lyhytkestoinen, enkä itse ehtinyt ollenkaan syömään, koska seurasin Gorimin ohjelman ja sen jälkeen oli jo omani vuoro. Onneksi olin varustautunut hyvin eväin. Kawaplayssa olisi voinut olla enemmän lautapelejä, ja taidekujalla oli myyjiä valitettavan vähän. Erityisplussa tulee laadukkaasta ohjelmavihosta! Pienistä miinuksista huolimatta conissa oli kuitenkin päällisin puolin kivaa, ja toivon sen palaavan ensi vuonna, jotta pääsen taas pitämään ohjelmaa johonkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s