Peliarvostelu/esittely: Ensemble Stars

Alkuperäinen nimi: あんさんぶるスターズ! (Ensemble Stars!)

Alusta: Android, IoS

Julkaisija: Happy Elements

Julkaisupäivä: 28.4.2015 (Android), 1.5.2015 (IoS)

Erilaiset älylaitteilla pelattavat idolipelit ovat edelleen erittäin suosittuja, ja uusia yrittäjiä ilmestyy markkinoille aina silloin tällöin. Varsin kauan lippuaan pystyssä on onnistunut pitämään Happy Elementsin korttienkeräilypeli Ensemble Stars, joka juhli jokin aika sitten jo toista vuosipäiväänsä. Tämä simppeli mobiilipeli on noussut kaltaistensa idolipoikapelien joukossa yllättävänkin suosituksi, ja olen itse pelannut peliä noin vuoden verran. Pelin faneja löytyy Suomestakin mukava määrä, ja pelihahmoja cossaavat ihmiset ovat varsinkin tänä vuonna olleet coneissa jo varsin tuttu näky. Mutta mistä Ensemble Starsissa on oikein kysymys ja miten sitä pelataan? Otetaan asiasta selvää.

Ensemble Stars seuraa maineikkaan viihdealalle uusia tähtiä luovan koulun, Yumenosaki Academyn, idolijaoston poikien edesottamuksia eri vuodenaikoina. Pelin päähenkilö, Anzu, pelaajan tarinoissa käyttämä hahmo, on ensimmäinen tyttö, joka on hyväksytty koulun idolikurssille. Hän tosin työskentelee tuottajana, ei idolina, ja näin ollen vastaa kokonaista yhdestätoista idoliryhmästä, jotka on jaettu yhteensä kuudelle eri luokalle. Poikkeuksellista Ensemble Starsissa on se, että se ei ole rytmipeli. Pelissä esiintyvät idoliryhmät ovat kyllä julkaisseet musiikkia, mutta musiikkia on pelissä vain tapahtumien taustalla ja pelimekaniikka on rytmipeleihin verrattuna erittäin yksinkertainen.

Koga Oogami vihaa sinua myös tänään

Ensemble Starsissa pelaaja valitsee ylläolevassa kuvassa näkyvästä isosta keltaisesta painikkeesta ”oppitunnin”, jossa on 20 vuoroa ja joka kuluttaa pinkissä mittarissa ilmaistua AP:ta. ”Oppitunti” on yksinkertainen napinhakkauspeli, jossa on myös mahdollista päästä interaktioon tiimissä sillä hetkellä olevien hahmojen kanssa sekä keräillä punaisia, keltaisia ja sinisiä jalokiviä, joita tarvitaan korttien vahvistamiseen. Interaktion aikana on mahdollista kasvattaa poikien ”tykkäysmittaria”, ja niissä hyvin pärjäämällä saa avattua uusia ääniklippejä hahmojen profiileista. ”Oppituntien” etukäteen annetut tavoitteet suorittamalla ja kaikki oppitunnin vierailevan hahmon minitarinat avaamalla pelaaja ansaitsee timantteja, joiden avulla pelissä nostetaan uusia kortteja. Tässä pelissä nostot eivät tuota aina varmasti parempia kortteja, joten timantit kannattaa käyttää harkiten. Timanteilla voi myös palauttaa vihreän mittarin ilmaisemaa LP:tä, jota tarvitaan pelin PvP-osuuden pelaamiseen sekä eventeissä pisteiden kerryttämiseen. Eventit löytyvät aina ylläolevan kuvan suorakaiteen muotoisesta bannerista. Itse en valitettavasti ole pelannut Ensemble Starsin PvP-osiota tutoriaalia enempää, joten siitä en valitettavasti voi tässä esittelyssä kertoa enempää.

Ensemble Stars nojaa erittäin vahvasti korttien keräilyyn. Korteilla on kolme attribuuttia: Dance, Vocal ja Performance, ja korteilla on peräti viisi eri harvinaisuustasoa, joita ilmaistaan tähdillä. Yhden ja kahden tähden kortteja saa omasta Friend Points -boksista, kolmen ja neljän tähden kortteja saa sekä FP:ta että timantteja käyttämällä sekä eventtejä pelaamalla ja harvinaisimpia viiden tähden kortteja saa vain timanteilla tai eventeistä. Kortin ”idolisoimiseen” eli sen ominaisuuksien parantamiseen ei tässä pelissä tarvita toista kopiota, vaan ”oppitunteja” pelaamalla saatavia värillisiä jalokiviä, joilla avataan kortin tiedoista löytyvää reittiä. Kun pääsee viimeiseen ruutuun, kortin kuva vaihtuu ja se muuttuu ominaisuuksiltaan paremmaksi. Useammat kopiot vain menevät jo olemassa olevan kortin ”päälle” ja vahvistavat sen ominaisuuksia. Yksi pelin keskeisistä elementeistä onkin näiden jalokivien hamstraaminen ja korttien kehittäminen. Koska pelin korttipakkaan mahtuu vain 100 korttia eikä tilaa voi laajentaa, on pelaajan mietittävä tarkkaan, mitkä kortit säilyttää ja idolisoida. Korttien reittejä avaamalla saa myös hahmoille uusia ääniklippejä, asuja ja taustakuvia, joita voi vaihdella mielensä mukaan hahmoille ja käyttää pelin aloitusruudulla. Jalokivien keräilyssä puolestaan auttaa pelkästään niille omistetut, päivittäin vaihtuvat ”oppitunnit”, joista on mahdollista saada enemmän jalokiviä kuin tavallisesti.

Ensemble Stars etenee selkeässä syklissä. 5 päivän välein alkaa eventti, joka kestää 10 päivää. Kaksi päivää ennen eventin alkamista julkaistaan uudet, nostettavat kortit, joiden hankkiminen auttaa eventtipisteiden keräämisessä, mikäli kortteja käyttää tiimeissään. Yhdessä setissä on aina 4 uutta korttia. Eventtien välissä olevan viiden päivän aikajaksolla voi pelata uudelleen vanhoja eventtejä, niin kutsuttuja Revival Eventtejä, niin halutessaan. Revival Eventit kestävät aina 15 päivää, ja koska niitä voi pelata vain eventtien välissä, on näiden vaihtuvuus noin kaksi ja puoli kuukautta, mikäli niitä haluaa pelata. Revival Eventin voi tosin keskeyttää milloin haluaa, mutta niistä on mahdollista saada vanhempia kortteja ja tarinoita, mikäli pelaaja ei niitä vielä omista ja haluaa niitä hankkia. Eventtien välissä ja niiden aikana voi myös pelata pelin tavallisia ”oppitunteja” sekä keräillä jalokiviä korttien kehittämiseen.

Eventtien aikana pelaaja pelaa vain eventin aikana saatavilla olevia ”oppitunteja”, joiden aikana pelaajalle avautuu mahdollisuus kerryttää eventtipisteitä. Kesken ”oppitunnin” voi avautua Live, jossa joku hahmoista ”haastaa” pelaajan. Pelaaja kohtaa hahmon kolmella pelin kunkin kolmen attribuutin mukaan muodostetulla joukkueella, ja voittamalla hahmon pelaaja kerryttää eventtipisteitä, joilla voi lunastaa palkintoja (mm. timantteja, tarinoita, Friend Pointseja sekä kolmen, neljän ja viiden tähden kortteja). Joskus liven jälkeen voi ilmestyä vielä Emergency Live, joka on muuten samanlainen mutta vaatii korkeammat statsit hahmon päihittämiseen ja josta saa enemmän pisteitä. Hyvällä tuurilla Liven päätteeksi voi vielä avautua Encore Live, jonka hyvin suorittamalla saa lisää pisteitä. Ideaalitilanteessa pelaaja pelaa Live-osuuksia kahden ja puolen tunnin välein, jotta LP-mittari ehtii aina täyttyä ja eventistä saa suuremman hyödyn irti.

Koska Ensemble Stars ei ole rytmipeli, pelaajan on turvauduttava kolmeen täysin itsestä riippuvaan elementtiin pelissä pärjätäkseen: aikaan, rahaan ja kärsivällisyyteen. Eventit on tehty sellaiseksi, että palkintona olevaa ensimmäistä neljän tähden korttia ei yksinkertaisesti pysty saavuttamaan käyttämättä timantteja, ellei kortti hyvällä onnella satu ilmestymään droppina Emergency Livestä. Viiden tähden korttiin on jo pakko olla joko kerännyt suuren määrän timantteja tai ostaa niitä oikealla rahalla, jotta kortin voi saavuttaa. Eventeissä kortteja voi pisteiden keräämisen lisäksi saada korkean kokonaispistemäärän perusteella, ja tässä kilpaillaan muita pelaajia vastaan. Sijoituksen perusteella saatavaan viiden tähden korttiin täytyy käyttää jo todella paljon rahaa ja aikaa, ja sama koskee neljän tähden korttia. Omistautuneimmat pelaajat heräävät öisin kahden tunnin välein, jottei arvokasta peliaikaa mene hukkaan ja käyttävät jopa satoja euroja sijoituksensa pitääkseen. Hullua, mutta Ensemble Starsin fanit ovat todella omistautuneita lempihahmoilleen! Kilpailu sijotuksista riippuu myös paljon siitä, minkä hahmojen kortit ovat eventissä saatavilla. Suosituimpien hahmojen ollessa kyseessä kilpailu on todella kovaa, mutta sijoituksen pitäminen on vaikeaa sekä rahaa ja aikaavievää jopa vähemmän suosittujen hahmojen ollessa kyseessä. Valmistaudu siis myymään sielusi, mikäli himoitset rankingin perusteella palkintona olevia kortteja!

Ensemble Starsissa on ”oppituntien” ja eventtien lisäksi isona sisältönä tarinat. Tarinoita on todella paljon ja ne ovat hyvin tekstiraskaita. Pelissä ei ole ääninäyttelyä muussa kuin päätarinassa, joten useimmat tarinat menevät japania osaamattomalta täysin ohi. Tarinoista on kuitenkin tehty fanien voimalla paljon käännöksiä, joita lukemalla pääsee selville hahmoista ja tapahtumista. Uusia tarinoita aukeaa korteista, eventeistä sekä tasoja kasvamalla päätarinan myötä. Päätarina on varsin tyypillinen ”paha oppilaskunta vs muu koulu” -tyylinen tarina, ja sen aikana esitellään pelin hahmot ja idoliryhmät. Päätarinaan lisättiin hiljattain ääninäyttely, ja kaikki luvut ovat tällä hetkellä avattavissa tasosta riippumatta elokuun loppuun asti. Uusien korttisarjojen ja eventtien tarinat liittyvät aina jollain tavalla korttien kuviin, jotka pääsee myös näkemään komeina suurennoksina tarinan aikana. Yleensä aiheena on jokin vuodenaikaan liittyvä juhla tai muu tapahtuma, jota varten korteissa esiintyvät hahmot suunnittelevat esiintymistä tai muuta toimintaa. Idoliryhmien ja luokka-asteiden lisäksi oppilaat ovat jakautuneet erilaisiin harrastuskerhoihin, joiden tarinoita pääsee kuulemaan enemmän juuri nostettavien korttien tarinoista. Esimerkiksi yläpuolella näkyvä kortti on Rainy Season’s Blossoms – sarjasta, jonka tarina liittyi koulun bändikerhon hahmoihin.

Kuro Kiryu edustaa pelin miehekkäämpää hahmo-osastoa

Ensemble Starsissa on todella paljon hahmoja, ja uusia hahmoja tunnutaan tuovan peliin koko ajan vain lisää. Pelin päähahmo Anzulla ei ole oikeastaan minkäänlaista luonnetta, koska häntä ei ole näytetty koskaan ja hän on olemassa lähinnä satunnaisesti hahmojen puheiden tai hahmojen interaktiotarinoissa valittavien vuorosanojen kautta. Ensemble Starsin mangaversiossa Anzua ei ole ollenkaan ja on epäselvää, esiintyykö Anzu tekeillä olevassa animeversiossa ollenkaan. Anzu on tarpeellinen lähinnä pelaajan kannalta, ja pelin viehätyksen muodostaakin laaja ja värikäs hahmokaarti, josta löytyy täysin varmasti joka ikiselle pelaajalle mieluinen hahmo. Hahmojen luonteet ovat tuttuja kaikille otome-pelejä ja -sarjoja tunteville, eikä mitään erityisen uniikkeja hahmoja pelistä löydy. Koska hahmoja on niin paljon, monet hahmot ovat jääneet valitettavan vähälle huomiolle eikä monista hahmoista ole tiedossa oikein muuta kuin pelintekijän heistä alkajaisiksi antamat tiedot lyhyine luonnekuvauksineen. Tämä on vähän sääli, sillä tarinatkin keskittyvät pääasiassa tapahtumien kuvailuun ja hahmojen välisiin suhteisiin, eikä niissä päästä kovinkaan syvällisesti sisälle hahmojen luonteisiin tai taustoihin. Joitakin poikkeuksia toki on, ja erityisen mielenkiintoisia ovat olleet eventtitarinat, jotka ovat sijoittuneet joidenkin hahmojen menneisyyteen ja tapahtumiin aikaisemman kouluvuoden aikana ennen Anzun saapumista Yumenosaki-akatemiaan.

Pelin yli kolmekymmentä hahmoa muodostavat yksitoista idoliryhmää, jotka ovat kaikki omanlaisensa. Pelin pääryhmänä tavallaan toimiva Trickstar koostuu neljästä pojasta, joiden ryhmän teemana on heidän välisensä ystävyys. Todellisuudessa hahmot eivät tulekaan ihan niin hyvin toimeen keskenään, mikä synnyttää konflikteja. Yumenosaki-akatemian parhaat ryhmät ovat niitä. joissa on mukana koulua hallitsevan oppilaskunnan jäseniä. Näitä ovat oppilaskunnan puheenjohtajan ryhmä, hienostunut fine sekä AKATSUKI, joka esittää enemmän japanilaistyylistä musiikkia. Super sentai-elementtejä on tarjolla vauhdikkaassa RYUSEITAI:ssa, suorastaan Tom of Finland -henkinen UNDEAD puolestaan koostuu ”rajuista” ja ”pahoista” pojista. 2wink koostuu vilkkaasta kaksosparista, MaM -ryhmässä puolestaan esiintyy ex-RYUSEITAI:n jäsen soolona. Söpöjä, nuoren näköisiä poikia löytyy Ra*bitsista, komeita ja tyylikkäitä poikia puolestaan Knightsista. Valkyrie on gootti- ja steampunk -henkinen kahden miehen ryhmä, ja Switch puolestaan esittää futuristista musiikkia kolmen hahmon voimin. Koska ryhmiäkin on näin monta, jokainen löytää varmasti itselleen mieluisimman kokoonpanon. Omia suosikkiryhmiäni pelissä ovat UNDEAD ja RYUSEITAI, ja näistä ryhmistä löytyvät myös omat lempihahmoni pelissä. Ryhmien levyjä on julkaistu tähän mennessä kaksi kierrosta, ja kolmas kierros on juuri julkaisussa. Levyillä laulavat hahmojen ääninäyttelijät, ja musiikkityylit on valittu kuvastamaan ryhmien imagoa. Mielestäni kappaleiden säveltämisessä ollaan tähän mennessä onnistuttu hyvin, ja julkaissut kappaleet todella ilmentävät ryhmien imagoa erittäin onnistuneesti.

UNDEAD ja AKATSUKI

Pelissä esiintyvillä idoliryhmillä ei ole toistaiseksi ollut juuri kilpailijoita, sillä koulun ryhmät kilpailevat pääosassa toisiaan vastaan. Kuitenkin hiljattain pelissä esiteltiin toinenkin koulu ja yksi sen idoliryhmistä, kahden oppilaan muodostama Eve. Ilmeisesti pelintekijöiden on tarkoitus tuoda peliin lisääkin näitä kilpailevia ryhmiä, mikä on herättänyt närää joidenkin fanien keskuudessa. Heidän mielestään pelintekijöiden tulisi panostaa enemmän pelimekaniikan uudistamiseen ja vanhojen hahmojen syventämiseen sen sijaan, että peliin tuodaan jatkuvasti uusia hahmoja ennen kuin vanhojakaan on ehditty käsittelemään kunnolla. Ilmeisesti uudet, kilpailevat hahmot toisista kouluista on tarkoitus pitää mukana vain eventeissä nostettavien korttien keskittyessä edelleen Yumenosaki-akatemian poikiin. Lisäksi pelintekijät ovat ilmaisseet halunneensa tehdä pelin, joka ei perustuisi pelaajan omille taidoille, kuten rytmipelit, vaan pelissä olisi mahdollisuus pärjätä myös muin avuin. On vähän harmi, että pelissä parhaiten pärjääminen edellyttää kuitenkin isohkojenkin rahasummien käyttämistä, mutta myös itseni kaltainen kasuaalisti pelaileva voi saada pelistä viihdykettä, vaikka eventeissä ei tavoittelisikaan muuta kuin esimerkiksi kaikkien uusien tarinoiden avaamista, mikä on helppo ja aika nopeasti saavutettava tavoite. Olen myös sitä mieltä, että se, että peli ei ole rytmipeli, on pitänyt minut jo vuoden ajan kiinnostuneena. Koska en pelaa Ensemble Starsia kovinkaan tavoitteellisesti, minulla ei mene siihen läheskään yhtä paljon aikaa kuin rytmipeliin. Pelimekaniikka on simppeliä mutta pitää riittävän kiinnostuneena, ja se toimii hyvänä välipalana enemmän aikaa vaativien kännykkäpelien keskellä.

Kun aloitin Ensemble Starsin pelaamisen, en ollut ihan varma, mitä mieltä olen pelin taidetyylistä. Hahmot on piirretty varsin realistisen näköisesti, ja välillä pidin tyyliä varsin karuna. Olen kuitenkin jo nyt tottunut tyyliin, ja pidän sitä paikoitellen erittäin hyvänä. Neljän ja varsinkin viiden tähden kortit ovat upeita, kun niitä tarkastelee tarinoiden aikana aukeavissa kokokuvissa. Varsinaisiin kortteihin kuvat on rajattu pienemmiksi, eikä koko komeutta aina pääse näkemään samalla tavalla. Koska kaikki pojat ovat keskenään aika erinäköisiä ja tarinoiden tapahtumissa on vaihtelua, ovat kuvatkin yleensä mukavan erilaisia ja ilmentävät monesti hyvin hahmojen luonteita. Todella samannäköisiä hahmojakin pelistä silti löytyy: uudet pelaajat sekoittavat tavallisesti Koga Oogamin ja Izumi Senan hahmot, koska nämä ovat hyvin samannäköisiä ja käyttäytyvätkin aika samalla tavalla, joskin eri syistä. Tarinoissa ja aloitusruudussa on hyödynnetty Live 2D-mallinnosta, eli hahmot ovat piirrettyjä mutta kuitenkin kolmiulotteisia. Tämä mielestäni toimii pelissä aika kivasti, ja on hauskaa nähdä hahmot liikkeessä, ei pelkkinä kuvina.

Ensemble Starsissa on paljon hahmoja ja näin ollen myös paljon ääninäyttelijöitä. Ääninäyttelijöistä löytyy sekä todella tunnettuja että aika tuntemattomia tapauksia, ja vaikka hahmot eivät pelissä päätarinaa ottamatta paljon puhukaan, ääniin pääsee käsiksi tarinoiden aikana kuultavien satunnaisten ääntelyiden sekä tietysti kappaleiden kautta. Parhaat panokset on ladattu Trickstar -ryhmän, jonka neljää poikaa esittävät Tetsuya Kakihara (Subaru Akehoshi), Showtaro Morikubo (Makoto Yuuki), Yuki Kaji (Mao Isara) sekä Tomoaki Maeno (Hokuto Hidaka) – kaikki erittäin tunnettuja ääninäyttelijöitä. Tunnettuja näyttelijöitä löytyy tosin myös muista ryhmistä, ja useimmat ääninäyttelijät sekä esittävät hahmojaan että laulavat hyvin. Kuitenkin jotkut äänet kuulostavat mielestäni hahmoilla liian vanhoilta, ja Kuro Kiryuta esittävä Shinichiro Kamio ei saa aina pidettyä hahmon ääntä yllä AKATSUKI:n kappaleiden aikana. Olin todella yllättynyt saadessani tietää Daiki Yamashitan (Yowamushi Pedal, My Hero Academia) esittävän Ritsu Sakumaa – hän ei kuulosta osassa yhtään samalta kuin muissa tunnetummissa rooleissaan. Omista suosikkiääninäyttelijöistäni mukana ovat Morikubon lisäksi mm. Wataru Hatano ja Yuki Ono. Vaihdoksiakin ääninäyttelijöiden kohdalla on tapahtunut: Hokuto Hidakan ja Arashi Narukamin ääninäyttelijät ovat vaihtuneet pelin historian aikana.

Vampyyrina itseään pitävä Rei Sakuma on yksi pelin suosituimmista hahmoista

Koska Ensemble Stars on ollut hyvin suosittu, on pelistä tekeillä myös anime. Animen aloitusajankohtaa on myöhennetty ja on hieman epäselvää, milloin anime oikeastaan alkaa. Tiedossa kuitenkin on, että hahmoilla on samat ääninäyttelijät kuin pelissä ja tuotantovaihekin on ilmeisesti jo varsin pitkällä. Animen lisäksi sarjaan voi tutustua manga- ja kevytromaanijulkaisujen myötä, mutta näitä ei valitettavasti ole julkaistu englanniksi. Ensemble Stars on myös toistaiseksi julkaistu vain Japanissa ja Kiinassa, joten mikäli pelin haluaa hankkia omaan länsimaiseen puhelimeensa, joutuu hieman kikkailemaan. Koska pelissä ei ole musiikkia ja ääninäyttelyä, on se varsin kevyt eikä vie läheskään niin paljon tilaa puhelimessa kuin rytmipelit. Näin ollen kokeileminen ei vaadi hirveästi tilaa tai aikaa, mikäli Ensemble Starsin maailmaan haluaa tutustua.

En ymmärtänyt mitään mitä selitit pelimekaniikasta! Auta!!

Eipä hätää! Seuraa aina yhtä toivottu osio, eli hyödyllisiä linkkejä.

The English Ensemble Stars Wikia sisältää todella paljon tietoa pelistä, hahmoista ja kaikesta muustakin ja on erittäin hyödyllinen pelaajalle. Suosittelen erityisesti tutustumaan Ensemble Stars! Master Guideen sekä Event Guideen, mikäli pelimekaniikka herättää kysymyksiä. Sivustolla on myös paljon käännöksiä pelin tarinoista sekä kuvat kaikista tähän asti ilmestyneistä korteista. Sivua päivitetään aktiivisesti, ja sieltä löytyy aina tiedot uusista eventeistä ja muista tapahtumista. Seuraa myös Twitterissä!

Enstars.info -sivustolta löytyy myös tietoa, käännöksiä ja kuvia.

Twitter-käyttäjistä mm. Looks After Rainbows ja Riisha Translates tekevät myös käännöksiä tarinoista sekä muista pelin ilmoituksista ja teksteistä.

Videotutoriaali peliin löytyy mm. YouTube-käyttäjä laurenzomilta, lyhyempi opas peliin puolestaan käyttäjältä PaulBagz. Samoilta käyttäjiltä löytyy myös oppaat sekä eventtien pelaamiseen että niissä sijoittumiseen. YouTube on täynnä muitakin Ensemble Stars -videotutoriaaleja pelistä ja eventeistä. Lisäksi pelaajat postaavat mielellään videoita omista nostoistaan, katso vaikka tämä suomalaisen käyttäjän minannn:in kanava mikäli niin sanotut Scouting-videot kiinnostavat. Tietoturva tosin kannattaa ottaa huomioon omia Scouting-videoita tehdessä!

Kaikkien Ensemble Starsin idoliryhmien kappaleiden Preview -versiot ovat löydettävissä ja kuunneltavissa Frontier Works inc.:in kanavalta. Pelintekijä Happy Elementsin oma kanava löytyy puolestaan täältä.

Ensemble Stars -aiheisia oheistuotteita ja esimerkiksi idoliryhmien levyjä voi ostaa useammastakin eri paikasta, mm. Amiamilta, CDJapanilta sekä Hobby Link Japanilta.

Laitetaan loppuun vielä pelin aloitusvideo, jonka kappaleena on Only in Your Stars, esittäjinä pelin hahmoista Makoto Yuuki ja Subaru Akehoshi. Video esittelee kaikki hahmot, ryhmät ja ääninäyttelijät ja siinä pääsee näkemään korttien kuvia ja muuta taidetta pelistä. Lisäksi heitetään vielä katsottavaksi franchisen 2-vuotisjuhlan kunniaksi tehty musiikkivideo, johon valitusta kappaleesta fanit saivat äänestää. Hauskoja hetkiä Ensemble Starsin parissa, mikäli tähän idolisuohon uppoatte!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s